Nākamnedēļ sāksies FESTIVĀLS “Rīgas Fotomēnesis”

Lasīt rakstu


Nākamnedēļ sāksies FESTIVĀLS “Rīgas Fotomēnesis”

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 18. maijā

Nākamnedēļ sāksies FESTIVĀLS “Rīgas Fotomēnesis”

No 23. maija līdz 22. jūnijam!


Festivāls “Rīgas Fotomēnesis” sāksies 23. maijā, un tā galvenā tēma būs “dekadence”. Pasākuma rīkotāji norāda, ka festivāls piedāvās mākslas un mūzikas programmu, kas būs tieša, brutāla, neracionāla, izaicinoša, sarkastiska un iedvesmojoša, apgalvojot, ka tieši šāda veida māksla var palīdzēt izglābt cilvēci no iznīcības.

Autors: Anna Dzērve

“2022. gada Fotomēnesis iedvesmojas no dekadentiem no cita gadsimta, kas uzskatīja, ka mākslai nav jāapkalpo masu gaume, tā ir jāatbrīvo no pastāvošām konvencijām, racionālisma un loģikas, tai jabūt patiesai, radošai un jutekliskai. Festivāla programma aicina ne tikai ļauties impulsiem un baudai, bet arī pārdomām par mūsu vērtībām, morāles normām, mākslinieka lomu šajā laikmetā un Rietumu sabiedrības attīstības virzienu,” vēsta festivāla rīkotāji.

Autors: Ieva Stalšene

Festivāls “Rīgas Fotomēnesis” norisinās jau kopš 2014. gada. Tā mērķis ir sekmēt vietējo fotogrāfu un mākslinieku jaunradi, kā arī veicināt sabiedrības saskarsmi ar foto un vizuālo mākslu. Tas ir inovatīvs un eksperimentāls mākslas notikums, kas pievērš uzmanību lokāliem un globāliem sociālpolitiskiem notikumiem un meklē dažādus veidus, kā runāt par fotogrāfiju. Programma norisinās muzejos, galerijās, bāros un citās neformālās vietās. Šī gada Fotomēneša pasākumi norisināsies līdz 22. jūnijam.

Pasākuma programma pieejama: rigasfotomenesis.lv

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO