Kannu KINOFESTIVĀLA žūrijā šogad būs arī pārstāve no LATVIJAS

Lasīt rakstu


Kannu KINOFESTIVĀLA žūrijā šogad būs arī pārstāve no LATVIJAS

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 18. maijā

Kannu KINOFESTIVĀLA žūrijā šogad būs arī pārstāve no LATVIJAS

LEPOJAMIES!!!


Pirmo reizi Kannu kinofestivāla vēsturē, žūrijā ir uzaicināts eksperts no Latvijas. Daira Āboliņa ir viena no arthouse žūrijas paneļa locekļiem, kura tika uzaicināta vērtēt filmu mākslas sasniegumus.

Kannu kinofestivāls šogad norisinās no 17. līdz 28.maijam, Francijā. Pēdējos gados festivāla norisi ietekmēja Covid-19 pandēmija, bet šogad tas atkal ir atgriezies pilnā apmērā un ar ierastajām tradīcijā. Festivāla laikā notiks vairāk nekā 200 jaunu filmu skates, no tām 22 ir iekļautas galvenajā konkursa skatē.

Daira Āboliņa ir kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja, filmu programmu kuratore un kino kritiķe.

"Tā ir milzīga atbildība un lieliska iespēja ne tikai vērtēt Kannu kinofestivāla konkursa filmas, bet arī vēlreiz akcentēt, ka Latvijā darbojas viens no greznākajiem un senākajiem kinoteātriem "Splendid Palace", situāciju komentē Āboliņa.

Kinoteātris "Splendid Palace" 2021. gadā saņēma "Europa Cinemas" balvu par labāko programmu Eiropā. Eiropas Cinemas apvieno kinoteātrus, kas veicina Eiropas filmu apriti, veidojot plašu tīklu Eiropā un ārpus tās.

Kopš 2019.gada Kannu kinofestivāla ietvaros tiek pasniegta arī arthouse kino balva. Tās mērķis ir izvērtēt jaunās filmas plašā spektrā. Balvas vērtība ir godalgoto filmu atpazīstamības veicināšana un atbalsts plašākai filmas izplatīšanai kinoteātros Eiropā. Arthouse žūrijā Āboliņa darbosies kopā ar diviem Francijas kolēģiem, kā arī Itālijas un Marokas kinoteātru pārstāvjiem. Visu šo profesionāļu darbība ir saistīta ar kino filmu atlasi dažādu pasaules valstu kinoteātros.

Kannu kinofestivāla godalgotās filmas jau 2022.gada rudenī nonāks arī pie Latvijas kino skatītājiem.

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO