MUZEJU NAKTS 2022

Lasīt rakstu


MUZEJU NAKTS 2022

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 10. maijā

MUZEJU NAKTS 2022

Jau 14. maijā!


Pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas aizraujošais pasākums - Muzeju nakts. Jau kopš 2005. gada šis pasākums notiek vairākās Eiropas valstīs.

Šo sestdien, 14.maijā, no pulksten 19:00 līdz pat svētdienas 1:00, norisināsies akcija "Muzeju nakts". Muzeju nakts sevī ietver ne tikai muzeju apmeklēšanu, bet arī dažādas aktivitātes ārpus muzejiem.  

Rīgā pasākuma ietvaros norisināsies radošās darbnīcas, koncerti, izstādes un arī teātra uzvedumi. Atpazīstamu rakstnieku muzejos notiks vides sakopšanas talkas, ziedu stādīšana un arī nakts orientēšanās.

Apmeklētāji aicināti viesoties Latvijas Bankas vēsturiskajā ēkā, kur varēs iegūt zināšanas par naudas vēsturi, apskatīt vērtīgus eksponātus un pabūt milzīgā naudas seifā.

Muzeju nakts Latvijā notiks jau 18. reizi. Katru gadu tiek noteikta kopīga tēma, taču šogad rīkotāji nolēma, ka katrs muzejs pats var izvēlēties tematiku. Tradicionāli ieeja visās muzeju aktivitātēs ir bez maksas. Kā arī ziņots, ka šogad dažādas aktivitātes piedāvās 190 muzeji visā Latvijā.

Īpašu sajūtu šiem pasākumiem dod tieši netradicionālais norises laiks - nakts. Muzeji iemanījušies rādīt ne tikai to, kas ikdienā jau pieejams apmeklētāju acīm, bet arī ieskatīties muzeja aizkulisēs - noliktavās un seifos.

Informāciju par Muzeju nakti var apskatīt - muzeju-nakts.lv

Muzeji aicina lietot tēmturi #tiekamiesTagad, tā norādot uz atkalsatikšanos klātienē.

SPĒLĒT KAZINO