Piecu filmu pirmizrādes NOVEMBRĪ, kuras noteikti jānoskatās

Lasīt rakstu


Piecu filmu pirmizrādes NOVEMBRĪ, kuras noteikti jānoskatās

Kultūra Raksts pievienots: 2021. gada 08. novembrī

Piecu filmu pirmizrādes NOVEMBRĪ, kuras noteikti jānoskatās

Kinoteātri vēl aizvērti, taču ir vēlme redzēt kādu jaunu filmu? Gaidi jaunumus- Procession, Tick, Tick... Boom, C’MON C’MON, Passing, Finch.


1. Procession

Platforma - Netflix
Žanrs - Dokumentālā filma
Pirmizrāde - 19.11.21

6 visnotaļ neērti, tomēr patiesi stāsti par vīriešiem amerikā, kuru bērnībā iespiests nežēlīgs zīmogs. Viņus visus vajā pagātnes rēgi, kuru dēļ nu jau pieaugušie cilvēki, ar darbiem un ģimenēm, rod sarežģījumus iekļauties sabiedrībā, vēl šodien. Filmas gaitā cietušie stāsta par piedzīvoto. Tādējādi sperot lielu soli cīņā ar priesteru visatļautības sagādātajām problēmām gan personiskā, gan globālā mērogā. Šī filma sniedz ieskatu baznīcu tumšākajos un dziļākajos kambaros, kuru noslēpumi ir drūmāki kā varētu šķist.

Procession | Official Trailer | Netflix - YouTube

2. Tick, Tick... Boom!

Platforma – Netflix
Žanrs – Muzikāla drāma
Pirmizrāde – 19.11.21

Filma koncentrējas uz sarežģīto dzīves posmu, kad daļa draugu precas, citi izdzīvo savus sapņus, tikmēr vēl kāds jau paspējis doties mūžībā. Filmas galvenajam varonim ir 29 gadi, un viņš šobrīd izdzīvo tieši šo posmu, un pēc astoņiem gadiem, kas pavadīti sava mūzikla sarakstīšanai, viņam sāk šķist, ka nepietiks laika un spēka, lai visu pabeigtu. Šī filma ir par cīņu ar šaubām, bailēm un paša radītu spiedienu, kas traucē savu mērķu īstenošanā. Perfekta nedēļas nogales filma visai ģimenei, kas spēs gan sasmīdināt, gan saraudināt un iedvesmot.

tick, tick...BOOM! | Official Trailer | Netflix - YouTube

3. C’MON C’MON

Platforma – Kinoteātri
Žanrs – Melnbalta drāma
Pirmizrāde – 19.11.21

Ja nu kādam pietrūka Joaquin Phoenix, kurš varētu būt visspilgtāk palicis atmiņā ar savu spēli 2019. gada Joker filmā. Aktieris ir izslavēts ar spēju atveidot psiholoģiski sarežģītas lomas, tikmēr šoreiz iejutīsies žurnālista tēlā, kura uzdevums ir pavisam vienkāršs. Intervēt jauniešus dažādās pilsētās, lai noskaidrotu viņu sajūtas par šā brīža dzīves situāciju, kā arī nākotnes iespējāmībām. Paralēli tam, jāpieskata māsas mazais žiperis un jāsaprot pāris lietas, kas tur galvā neliek mieru. Ikdienišķs stāsts, atainots ainaviskos un brīnišķīgi fotogēniskos, melnbaltos kadros.  

C'mon C'mon | Official Trailer HD | A24 - YouTube 

4. Passing

Platforma – Netflix
Žanrs – Melnbalta drāma
Pirmizrāde – 10.11.21

Ja nu gadījumā kinoteātri vēl būs aizvērti, taču ir vēlme redzēt kādu jaunu melnbalto filmu, kas izskatās, ka ir trendā šajā rudenī, tad Netflix ir parūpējušies arī par to. Passing piedāvā ieskatīties trīsdesmito gadu ASV realitātē, kad daudzviet valstī rasisms un no tā izrietošās sekas nomāca šarmu un skaistumu, ko nes šis citādi gaumīgais laika posms. Divas bērnības draudzenes satiksies atkal, tikai nu jau kā pieaugušas sievietes. Abām ir vīri, tikai vienai no viņām mīļotais kungs ir ekstrēms rasists, kurš gan visā savā ārprātīgajā naidā pret citādas ādas krāsas cilvēkiem, nav pamanījis, ka arī paša sieva ir tumšādaina.

Passing | Official Trailer | Netflix - YouTube 

5. Finch

Platforma – Apple TV
Žanrs – Zinātniskā fantastika
Pirmizrāde – 5.11.21

Tom Hanks jau atkal palicis viens kā pirksts šajā postapokalipses piedzīvojumā. Šoreiz viņš ir pamanījies iekulties lielākā ķezā kā jebkad iepriekš, jo visi pārējie iedzīvotāji ir vai nu miruši, vai pazuduši globālās sasilšanas ietekmē. Cīņā ar grandioza izmēra, postošām dabas stihijām un bezcerīgo vientulību. Šoreiz gan, daiļi krāsotas volejbola bumbas vietā, filmas galveno varoni pavadīs viņa uzticamie draugi – suns un robots. Nav skaidrs, kāpēc tieši šis holivudas aktieris mūždien pamanās palikt izolācijā no cilvēces, tomēr mums tas patīk.

Finch — Official Trailer | Apple TV+ - YouTube

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO