Pasākumi, ko apmeklēt LIELDIENĀS

Lasīt rakstu


Pasākumi, ko apmeklēt LIELDIENĀS

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 14. aprīlī

Pasākumi, ko apmeklēt LIELDIENĀS

IESKATIES!


Lieldienas sevī ietver visdažādākos kultūras pasākumus, kā arī izklaižu iespējas, kuras baudīt visu brīvdienu garumā. Esam apkopojuši pasākumus, notikumus un vietas, kur katrs varēs atrast sev ko tīkamu, lai kopā ar ģimeni un draugiem priecātos šajos svētkos. 

  • Interaktīvā pastaigu taka

17. un 18. aprīlī, no plkst. 11:00 līdz 19:00, Arkādijas parkā un pie Mežaparka Lielās estrādes gan lieliem, gan maziem Lieldienu svinētājiem būs iespēja izstaigāt interaktīvu pastaigu taku “Lieldienas pasaulē”, ar 14 aizraujošām aktivitātēm, kas tapušas pēc latviešu, lietuviešu, igauņu, ukraiņu, vācu, čehu, rumāņu, grieķu, angļu, šveiciešu, poļu un franču Lieldienu tradīciju motīviem.

  • Koncertprogramma Rīgā

1. Lielajā Piektdienā, 15. aprīlī, plkst. 18:00 notiks koncerts Rīgas Sv. Pētera baznīcā, bet plkst. 19:00 – Rīgas Sv. Jāņa baznīcā tiks atskaņota Svētā Marka pasija.

2. Klusajā sestdienā, 16. aprīlī, plkst. 18:00 Rīgas Domā skanēs Rīgas kamerkora ”Ave Sol” koncerts.

3. Taču Otrajās Lieldienās Mazajā ģildē plkst. 18:00 vari apmeklet koncertu “Spīdi nu, saulīte”, kur skanēs dažādas tautas dziesmas par dabas mošanos, kā arī dažādu atpazīstamu komponistu oriģinālmūzika.

  • Lieldienu tirdziņi un pikniki

Kalnciema kvartāla, 16.aprīlī, no plkst. 10:00 līdz 16:00 norisināsies tirdziņš. Kvartāls aicina viesus uz tirdziņ-viesībām nākt ar tukšu vēderu, jo izēšanās šeit ir garantēta. Tirdziņā varēs iegādāties arī dažādas interesantas lietas, ko gatavojuši vietējie amatnieki un rotkaļi. Kā arī turpat tirdziņā notiks Lieldienu pikniks, kurš piedāvās daž ne dažādākos Lieldienu labumus.

  • Koncertprogramma Jūrmalā un Siguldā 

No 16. līdz 18. aprīlim Siguldā jau sesto gadu norisināsies Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā, kā arī vairākās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās būs izvietotas 100 šūpoles un vides objekti.

Toties Jūrmala aicina apmeklēt garīgās mūzikas koncertus Dzintaru koncertzālē un Dubultu baznīcā, sajust pavasari brīvdabas izstādē “Tauriņu pavasaris” un izbaudīt Lieldienu tradīcijas Jūrmalas Brīvdabas muzejā.

  • Gaismas šovi 

Katru vakaru no plkst. 19:00 līdz plkst. 23:00 uz VEF Kultūras pils fasādes būs aplūkojams audiovizuāls projekts “Pamošanās” – košas video un skaņas projekcijas, kas iedvesmos, spēcinās un dāvās gaišas noskaņas. Savukārt, no 16. līdz 18. aprīlim katru vakaru no plkst. 20:30 līdz plkst. 23:30 Māras dīķī būs redzams gaismas instalācijas objekts “Monāde”.

  • Lieldienas radošā gaisotnē

Ja vēlies darboties radoši, tad šādu iespēju piedāvā Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems”, kur notiks meistarklase “Godinot sauli”, interesenti varēs apgūt pīšanu saules formā un dekoratīvu elementu izgatavošanu, procesa gaitā izzinot materiālu un formu mijiedarbību, krāsu salikumu, bet Rīgas Porcelāna muzejā būs iespēja darboties radoši un izgatavot oriģinālu Lieldienu dekoru.

Ja vēlies izbaudīt tradīcijām bagātas Lieldienas, tad apmeklē Latvijas etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kas piedāvā pavadīt Lieldienas pēc visām latviešu tradīcijām.

Lieldienās būs iespēja dziedāt, iet rotaļās, izzināt paražas un "dzīt putnus" folkloras kopu vadībā, kā arī meklēt skaistus un noderīgus darinājumus amatnieku tirdziņā, tā ziņo brīvdabas muzejs.

Vēlam priecīgus svētkus!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO