8 patriotiskas filmas Latvijas valsts svētku mēnesim. Jāredz visas!

Lasīt rakstu


8 patriotiskas filmas Latvijas valsts svētku mēnesim. Jāredz visas!

Kultūra Raksts pievienots: 2021. gada 10. novembrī

8 patriotiskas filmas Latvijas valsts svētku mēnesim. Jāredz visas!

Lielisks saraksts!


Tumšais novembris tradicionāli tiek uzskatīts arī par patriotu mēnesis, jo 11. novembrī atzīmējam Lāčplēša dienu, kurā kopš 1920. gada pieminam Latvijas brīvības cīņās kritušos karavīrus, savukārt 18. novembrī ir Latvijas Republikas proklamēšanas diena jeb Latvijas neatkarības pasludināšanas diena.

Kā vienā, tā otrā dienā iedzīvotāji Latvijā patriotiskās noskaņās klāj svētku galdus un ģimeniski pavada laiku kopā, arī skatoties zināmas latviešu filmas, kas piepludina televīzijas ēteru. Esam apkopojuši patriotiskas filmas, kuras noskatīties šajā valsts svētku mēnesī.

1 "Rīgas sargi" (2007)

"Rīgas sargi" (2007)

Aigara Graubas režisētā filma pirms padsmit gadiem kļuva par īstu latviešu kino sensāciju, izmantojot vēl nepieredzētus specefektus un labojot vairākus pašmāju filmu rekordus, piepludinot pilnas kino zāles. Sižets vēsta par 1919. gada novembra notikumiem Latvijas brīvības cīņās.

2 "Nameja gredzens" (2018)

"Nameja gredzens" (2018)

Vēl viena Graubas filma, kas raisīja lielu interesi arī ārpus Latvijas robežām, jo galvenajā lomā filmējās zviedru aktieris Edvīns Endre, kurš pazīstams no pasaules slavenā seriāla "Vikingi". Vai Zemgales ķēniņam izdosies apturēt agresīvos krustnešus? Uzzini filmā.

3 "Dvēseļu putenis" (2019)

"Dvēseļu putenis" (2019)

Visu laiku skatītākā filma Latvijas kino vēsturē, kas tapa vairākus gadus. Valsts simtgadei veltītais šedevrs balstīts uz Aleksandra Grīna 1935. gada romānu, kas vēsta par Latviešu strēlniekiem un brīvības cīņām Pirmajā pasaules karā.

4 "Baiga vasara" (2000)

"Baiga vasara" (2000)

Emocionālā un skarbā spēlfilma lieliski attaino 1940. gadu - laiku 2. Pasaules karā, kad Rīgas ielās iebrauc Sarkanās armijas tanki un notiek pilnīga valsts okupācija.

5 "Sapņu komanda 1935" (2012)

"Sapņu komanda 1935" (2012)

Uz patiesiem notikumiem balstītā filma kalpo kā atgādinājums par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. 1935. gadā Latvijas basketbolisti negaidīti pārsteidz pasauli un Šveicē uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā.

6 "Rūdolfa mantojums" (2010)

"Rūdolfa mantojums" (2010)

Lielisks 20. gadsimta sākuma attēlojums par Latviešu zemnieku, muižnieku un baronu attiecībām, kurās uzmirdz arī spilgta mīlestība, sajaucot prātu bagātajam Rūdolfam.

7 "Tēvs Nakts" (2018)

"Tēvs Nakts" (2018)

Jaudīgs aktiera Artūra Skrastiņa tēlojums un stāsts par Žanu Lipki, kurš kopā ar ģimeni un draugiem 2. Pasaules kara laikā izglāba 55 ebrejus. Pirms diviem gadiem "Tēvs Nakts" tika atzīta par labāko ārzemju filma Haifas kinofestivālā.

8 "Melānijas hronika" (2016)

"Melānijas hronika" (2016)

Skaudrā filma balstīta uz latviešu žurnālistes un rakstnieces Melānijas Vanagas sāpīgo pieredzi, kad viņa kopā ar astoņus gadus veco dēlu 1941. gadā tika izsūtīta uz Sibīriju. Skarbi attēloti salauzti sapņi un arī citu izsūtīto likteņi.

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO