Dailes teātrī noskaidroti sezonas LABĀKIE aktieri un veiksmīgākā izrāde

Lasīt rakstu


Dailes teātrī noskaidroti sezonas LABĀKIE aktieri un veiksmīgākā izrāde

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 15. jūnijā

Dailes teātrī noskaidroti sezonas LABĀKIE aktieri un veiksmīgākā izrāde

Ar izrādi “Dailes Sviests” noslēdzās teātra sezona!


Svētdien, 12. jūnijā, ar izrādi “Dailes Sviests” noslēdzās teātra sezona. Pirms sezonas beigām tika aptaujāti gandrīz 200 Dailes teātra darbinieki, lai noskaidrotu, kura izrāde un kuri darbinieki, pēc viņu domā, ir īpaši izceļami aizvadītajā sezonā.


Par “Gada izrādi” tika atzīta poļu režisora Lukaša Tvarkovska iestudējums “Rotkho”. “Gada aktrises” balvu ieguva Ieva Segliņa, kurai aizvadītajā sezonā bija lomas izrādēs "Degunradži", "Elpa", "Izrāde, kas saiet sviestā", "Smiļģis" un "Spēles ar Jūliju". Savukārt, par “Gada aktieri” tika nominēts Toms Veličko, kuru varēja redzēt izrādēs "Degunradži", "Rotkho", "Smiļģis", "Izrāde, kas saiet sviestā", "Testosterons" un "Zemdegas".

Šogad darbiniekiem bija arī jābalso par “Gada simpātiju”, un šo balvu ieguva aktieris Kaspars Dumburs. Nepamanīts nepalika arī Dailes teātra direktors Juris Žagars, kurš pēdējo gadu laikā, sakarā ar Covid pandēmiju, vadījis un uzturējis teātra darbību  īpaši sarežģītos apstākļos. Žagars balsojumā ieguva “Gada glābēja” balvu.

Kolēģi novērtējuši arī izrāžu vadītājas Ivetas Bošas un saimnieciskās daļas vadītājas Zanes Abakukas darbību, un izteikuši īpašu atzinību par ieguldīto darbu sezonā. Tāpat teātra vadība saka īpašu paldies biļešu administrācijas darbiniekiem, kuri Covid apstākļos pacietīgi strādāja ar klientiem un biļešu apmaiņu. Pateicības vārdi tika arī skaņu un video nodaļas vadītājam Uldim Grasam un starptautisko projektu vadītājai Diānai Kaijakai.

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO