RECEPTES: 5 gardi ēdieni no pāri palikušajām Lieldienu olām

Lasīt rakstu


RECEPTES: 5 gardi ēdieni no pāri palikušajām Lieldienu olām

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 19. aprīlī

RECEPTES: 5 gardi ēdieni no pāri palikušajām Lieldienu olām

Gardi gan!!!


Kad Pavasara saulgriežu svētki nosvinēti, ar raibu olu krāsošanu un spraigām olu cīņām radu un draugu kompānijā, rodas jautājums, ko darīt ar pāri palikušajām Lieldienu olām, ja tās ēst vienkārši ar majonēzi un sāli ir apnicis? Piedāvājam jums dažas interesantas un noderīgas receptes, kā ikdienai, tā arī svētku galdam! Ķeramies klāt! 

Maizītes ar olu, tomātiem un selerijām

Lieliska ideja jūsu brokastīm, kas sniegs jums mundrumu un enerģiju. Turklāt tās ir ātri pagatavojamas un arī veselīgas. Izmēģiniet!

Jums būs nepieciešams:

  • 4 cieti vārītas olas
  • 3 seleriju kāti
  • ¼ glāze grieķu jogurts
  • 1 tējk. dižonas sinepes
  • 1 ē.k. smalki sakapātas dilles
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. melnie pipari
  • Rukola, cherry tomāti, dilles- dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet nomizotas olas un selerijas kubiciņos, ieberiet dziļā bļodiņā;
  2. Pievienojiet grieķu jogurtu, sinepes, sakapātas dilles, sāli un piparus. Kārtīgi samaisiet un atstājiet uz kādu laiku ievilkties;
  3. Uz maizes šķēlēm izkārtojiet rukolu, virs tās lieciet sagatavotos olu salātus, tad sagrieztus tomātus. Virsū uzberiet dilles.

Šādas maizītes garšos vēl labāk, ja tās apgrauzdēsiet tosterī vai cepeškrāsnī. Lai labi garšo!

Pīrādziņi ar tunci un vārītām olām

Jums būs nepieciešams:

  • ¼ glāze eļļa
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 2 tomāti
  • ½ tējk. kūpināta saldā paprika
  • 1 bundža konservēts tuncis
  • ½ glāze zaļās olīves
  • 1 vārīta ola
  • 1 e.k. pētersīļi
  • 2 iepakojumi kārtainā mīkla
  • 1 ola
  • ē.k. piens

Pagatavošana:

  1. Sagatavojiet pīrādziņu pildījumu- mazā katliņā uzsildiet eļļu un pievienojiet smalki sakapātus sīpolus un lauru lapu. Sautējiet aptuveni 10 minūtes un tad pievienojiet smalki sagrieztus tomātus un paprikas garšvielu, sautējiet vēl 10 minūtes. Izvelciet lauru lapu un atstājiet atdzist;
  2. Atsevišķā bļodiņā ielieciet tunci un sasmalciniet to ar dakšu. Pievienojiet smalki sagrieztas olīves, vārītu olu un pētersīļus. Pievienojiet tomātu- sīpolu maisījumu, samaisiet un atstājiet ledusskapī aptuveni 30 minūtes;
  3. Kārtainās mīklas loksni sadaliet 6 daļās un izrullējiet aptuveni 10-12cm diametrā aplīšos. Uz katra aplīša puses lieciet aptuveni 2 ē.k. sagatavoto pildījumu. Salociet aplīti uz pusēm un malas aizspiediet ar dakšiņu;
  4. Uz cepešpannas izklājiet cepampapīru un novietojiet pīrādziņus. Atstājiet tos uz kādu laiku aukstumā un ieslēdziet sildīt cepeškrāsni uz 200 grādiem;
  5. Nelielā bļodiņā sakuliet 1 olu un pienu, tad apsmērējiet ar šo šķidrumu katru pīrādziņu. Ievietojiet cepeškrāsnī un cepiet aptuveni 30 minūtes, līdz parādās zeltaina garoziņa.

Gatavs! Pīrādziņi labi garšos gan silti, gan arī auksti. Turklāt vārīto olu daudzumu var arī palielināt pēc saviem ieskatiem.

Pildītas olas ar sēnēm un zaļumiem

Jums būs nepieciešams:

  • 200gr šampinjoni
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ē.k. eļļa cepšanai
  • Lociņi
  • 8 vārītas olas
  • 2 ē.k. majonēze
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Smalki sagrieziet sēnes un sīpolu. Uzsildiet uz pannas eļļu un apcepiet uz vidējas uguns, aptuveni 8 minūtes. Sasmalciniet ar blenderi;
  2. Sagrieziet lociņus un nolobiet olas. Sagrieziet tās uz pusēm;
  3. Izņemiet no olu pusītēm dzeltenumus un ievietojiet tos nelielā bļodiņā. Sasmalciniet ar dakšiņu un pievienojiet sēņu masu. Pievienojiet majonēzi, sāli un piparus, samaisiet;
  4. Ielieciet sagatavoto pildījumu olu pusītēs un uzberiet lociņus. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesējiet ledusskapī.

Šādas olas jūs varat pildīt ar dažādiem pildījumiem, tas ir ļoti gardi un arī lieliski garšos. Jūs pamanīsiet, ka šādas uzkodas ātri vien pazudīs no jūsu svētku galda!

Salāti ar olām, cherry tomātiem, sieru un bekonu

Jums būs nepieciešams:

  • 8 vārītas olas
  • 6-7 cherry tomātiņi
  • 1 vidēja izmēra avokado
  • 8 bekona šķēles
  • 50gr zilais siers ar pelējumu
  • 2 ē.k. sasmalcināti lociņi
  • 3 ē.k. majonēze
  • 3 ē.k. grieķu jogurts
  • 2 ē.k. sarkanais vīna etiķis
  • 1 šķipsna sāls
  • 1 šķipsna malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Nolobiet olas, sagrieziet katru no tām aptuveni 8 daļās. Cherry tomātiņus sagrieziet uz pusēm, bet avokado nelielās šķēlītēs;
  2. Apcepiet bekonu un sagrieziet aptuveni 1cm lielos gabaliņos;
  3. Ievietojiet visu salātu bļodā, pievienojiet sieru un lokus;
  4. Sagatavojiet salātu mērci- samaisiet majonēzi, jogurtu un etiķi un pievienojiet salātiem. Kārtīgi izmaisiet, pievienojot sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Zupa ar saldētiem dārzeņiem un brūnajiem rīsiem

Jums būs nepieciešams:

  • Saldēti dārzeņi 400gr
  • Kartupeļi 2gab.
  • Sīpols 1gab.
  • Buljons 2.5l vai ūdens
  • Brūnie rīsi 150gr
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Eļļa cepšanai 1 ē.k.
  • Zaļumi 2 ē.k.
  • Vārītas olas 3 gab. vai vairāk – pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Noskalojiet rīsus un aplejiet tos ar ūdeni. Atstājiet uz 10 minūtēm. Ja vēlaties varat arī aizstāt tos ar baltajiem rīsiem;
  2. Nomizojiet sīpolu un sakapājiet;
  3. Nomizojiet kartupeļus, nomazgājiet un sagrieziet nelielos kubiciņos;
  4. Iepriekš sagatavotā buljonā ielieciet rīsus un uzvāriet, kad ūdens sāks vārīties, pievienojiet kartupeļus un garšvielas;
  5. Uz pannas uzlejiet eļļu, uzsildiet un apcepiet sīpolu aptuveni 3-4 minūtes, tad pievienojiet saldēto dārzeņu maisījumu. Uzlikt pannai vāku un pasautēt aptuveni 5 minūtes uz nelielas uguns;
  6. Pievienojiet dārzeņus rīsiem un kartupeļiem, kad ūdens sāk vārīties, vāriet zupu vēl 10 minūtes. Tad pievienojiet sakapātus zaļumus. Uzlikt vāku un atstāt uz kādām 5 minūtēm, lai ievelkas.
  7. Zupa ir gatava! Tā sanāk garda un aromātiska. Lai tā būtu sātīga, izmantojiet savas lieldienu olas- ielieciet katrā šķīvi 1-2 olu pusītes.

Ceram, ka jūsu Lieldienu olas ir atradušas vietu kādā no mūsu receptēm. Labu apetīti!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO