RECEPTES: 5 idejas, ko ņemt līdzi piknikā vai pārgājienā

Lasīt rakstu


RECEPTES: 5 idejas, ko ņemt līdzi piknikā vai pārgājienā

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 25. aprīlī

RECEPTES: 5 idejas, ko ņemt līdzi piknikā vai pārgājienā

IEDVESMOJIES!


Kad dienas paliek arvien garākas un temperatūra ārā paliek arvien siltāka, tā vien gribas pamest savas mājas telpas un doties kādā pārgājienā, lai baudītu pikniku dabā.  Galvenais nosacījums, lai pikniks būtu izdevies- lieliski laikapstākļi un gards ēdiens. Ko ņemt līdzi? Šeit atradīsiet dažas idejas.

1. Lavaša uzkoda ar sieru un zaļumiem

Ātri un viegli pagatavojama uzkoda, ko varat iepriekš sacept jau mājās vai arī apcept  uz ugunskura.

Jums būs nepieciešams:

  • Lavašs 1 gab.
  • Vārītas olas 3-4 gab.
  • Siers ciets 200gr
  • Zaļumi 1 buntīte
  • Krējums 2-3 ē.k.
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sākumā gatavojiet pildījumu- sasmalciniet zaļumus, nolobītas olas un sieru sarīvējiet uz rīves.
  2. Samaisiet visas sastāvdaļas ar krējumu un pievienojiet sāli un piparus.
  3. Sagrieziet lavašu nelielās loksnēs un katrai loksnei uzlieciet nelielu daudzumu sagatavoto pildījumu. Sarullēt rullīšos.
  4. Rullīšus varat apcept nelielā eļļas daudzumā uz pannas vai arī cepeškrāsnī, iepriekš tos apsmērējot ar sakultu olu. Tāpat arī varat apcept uz ugunskura un baudīt siltus.

Uzkoda iznāks tik garda, ka noteikti gribēsiet papildus porciju. Lai labi garšo!

2. Svaigu gurķu uzkoda

Svaigu gurķīšu uzkoda būs lielisks papildinājums ceptai gaļai vai kartupeļiem. Gatavošana aizņems vien dažas minūtes un tie izdosies gardi un kraukšķīgi.

Jums būs nepieciešams:

  • Gurķi 500gr
  • Ķiploki 2-3 daiviņas
  • Dilles 1 buntīte
  • Graudainās sinepes 1 tējk.
  • Sāls 1 tējk.
  • Cukurs 2 tējk.
  • Eļļa 50ml
  • Etiķis 9% 40ml

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet gurķus un sagrieziet tos stienīšos. Ielieciet bļodā un pievienojiet sāli un piparus, tad izspiediet caur ķiplokspiedi ķiplokus.
  2. Pievienojiet sinepes, eļļu un etiķi, samaisiet, tad pievienojiet sasmalcinātus zaļumus un atkal samaisiet.
  3. Šo gurķu uzkodu varat ēst uzreiz vai arī ļaut tai nostāvēties aptuveni 30 minūtes istabas temperatūrā. Samaisiet gurķus ar zaļumiem un ķiplokiem un ielieciet uz neilgu laiku ledusskapī.

Labu apetīti!

3. Krabju nūjiņas kārtainajā mīklā

Ja jums garšo krabju nūjiņas tad piedāvājam lielisku uzkodu līdzņemšanai.  Izskatās līdzīgi cīsiņiem mīklā un ir ļoti gardi.

Jums būs nepieciešams:

  • Bezrauga kārtainā mīkla 225gr (1 loksne 30x10cm)
  • Krabju nūjiņas 10 gab.
  • Kausēts siers 90gr
  • Olas dzeltenums 1 gab.

Pagatavošana:

  1. Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas, atkausējiet kārtainās mīklas loksni. Ieslēdziet sildīt cepeškrāsni uz 200 grādu temperatūru.
  2. Sagrieziet kārtainās mīklas loksni tievās strīpās aptuveni 1-1,5 cm biezumā.
  3. Noņemiet iepakojumu no krabju nūjiņām un uzlieciet katrai krabju nūjiņai virsū tāda paša izmēra kausētā siera stienīti.
  4. Katru krabja nūjiņu ar kausēto sieru ietiniet kārtainās mīklas strīpiņā, lai sanāktu skaisti rullīši.
  5. Uzlieciet uz cepešpannas cepamo papīru un novietojiet satītos rullīšus. Apsmērējiet katru rullīti ar sakultu olas dzeltenumu un lieciet cept cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes.

Rezultātā būsiet ieguvuši gardu un kraukšķīgu uzkodu ar maigu krabju- siera pildījumu  līdzņemšanai. Izbaudiet!

4. Paštaisītie vistas nageti cepeškrāsnī

Piedāvājam veselīgu alternatīvu, ko varat ātri un vienkārši pagatavot mājās bez liekām taukvielām. Kraukšķīga garoziņa un maiga vistas fileja garšos pat labāk kā ātrās ēdināšanas restorānā.

Jums būs nepieciešams:

  • Vistas fileja 500gr
  • Olas 2 gab.
  • Milti 3 ē.k.
  • Čipsi 100 gr
  • Malta sarkanā paprika 1 tējk.
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju nomazgāt, nosusināt un sagriezt garenās strēmelēs.
  2. Pievienot sagrieztajām vistas filejas strēmelēm papriku, sāli, piparus un samaisīt.
  3. Sagatavot panējumu - sakult 2 olas un smalki sasmalcināt čipsus. Varat tos sasmalcināt uzreiz čipsu pakā.
  4. Katru vistas gabaliņu apviļāt miltos, tad olā un tad sasmalcinātajos čipsos. Uzlikt uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes.

Šī uzkoda lieliski garšos kopā ar ķiploku-zaļumu mērcīti. Labu apetīti!

5. Pārgājiena maizītes ar vistu un sēnēm

Bulciņas ar pildījumu ir lieliska izvēle, dodoties pārgājienā vai piknikā. Jums tās ir jāsagatavo iepriekšējā vakarā un jāpaņem līdzi īsi pirms došanās.

Jums būs nepieciešams:

  • Burgeru bulciņas 4 gab (der arī tostermaize) 
  • Vistas fileja 300gr
  • Sēnes 200gr
  • Sīpols 1 gab.
  • Krējums 2 ē.k.
  • Zaļumi puse buntītes
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet vistas fileju plānās strēmelēs. Uzberiet sāli un piparus. Uzsildiet eļļu pannā un apcepiet vistas fileju līdz tā iegūst zeltainu garoziņu. Nolieciet izcepto gaļu uz kāda trauciņa.
  2. Nomazgājiet un nosusiniet sēnes un sagrieziet plānos gabaliņos. Notīriet sīpolu un smalki sakapājiet. Apcepiet sēnes ar sīpoliem sakarsētā eļļā aptuveni 5 minūtes, uzberot sāli un samaisot. Pievienojiet krējumu un sautējiet vēl aptuveni 3 minūtes.
  3. Sagatavojiet bulciņas- nogrieziet virsiņas un izgrebiet viducīšus tā, lai paliek stingra pamatne.
  4. Izgrebtajās maizītēs kārtojiet vistas fileju, tad atdzesētās sēnes ar sīpoliem krējuma mērcē. Pievienojiet sakapātus zaļumus.
  5. Uzlieciet maizītēm virsū augšiņas un ietiniet katru atsevišķi pārtikas plēvē. Vēlams maizītēm virsū uzlikt presi un atstāt ledusskapī uz nakti.

Lai labi garšo un izdevies pikniks!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO