RECEPTES: 5 izcilas vasaras marinādes

Lasīt rakstu


RECEPTES: 5 izcilas vasaras marinādes

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 05. jūlijā

RECEPTES: 5 izcilas vasaras marinādes

Grilējam, neguļam!


Vasara rit pilnā sparā un mēs varam izbaudīt dažādus tās priekus- sauļošanās un pelde pludmalē, makšķerēšana, pārgājieni un nakšņošana teltīs. Saprotams, ka pēc kārtīgām aktivitātēm gribas arī ēst un vasaras klasika noteikti ir grilējamā gaļa. Pastāstīsim jums dažas idejas gaļas marinādei, lai tā izdotos perfekti sulīga un garda! 

1. Sīpolu marināde šašlikam

Sīpoli ir visu klasisko marināžu klasiskā sastāvdaļa un tie piešķir gaļai lielisku aromātu un garšu.

Tev būs nepieciešams:

  • Sīpoli 500gr
  • Sāls
  • Malti pipari

Pagatavošana:

  1. Sagriez sīpolus dažās daļās un sasmalcini blenderī līdz putras konsistencei;
  2. Sagatavo šašlika gaļu- sagriez gabalos, apber ar sāli un pipariem, pievieno sasmalcināto sīpolu putru, kārtīgi samaisi;
  3. Noliec vēsā vietā un ļauj tam visam savilkties vismaz 1-2 stundas.

Lai cepšanas laikā sīpoli nepiedegtu, ir ieteicams katram gaļas gabalam pielikt papīra salveti. Lai labi garšo!

2. Kefīra marināde šašlikam

Tev būs nepieciešams:

  • Sīpoli 1700gr
  • Hmeli - suneli 1 ½ ē.k.
  • Sāls pēc garšas
  • Maltie pipari pēc garšas
  • 1 700ml kefīrs ar zemu tauku saturu

Pagatavošana:

  1. Sasmalcini sīpolus un ieliec lielā bļodā, nedaudz tos saspaidi, lai izdalītos sula. Pievieno garšvielas un samaisi;
  2. Pievieno gaļu sīpoliem ar garšvielām un kārtīgi izmaisi;
  3. Pievieno kefīru gaļai un sīpoliem, uzliec vāku un pakrati, lai gaļa būtu pilnībā noklāta ar marinādi. Atstāj ievilkties aptuveni uz 1-2 stundām.

3. Marināde ar sojas mērci un medu vistas šašlikam

Tev būs nepieciešams:

  • Vistas gaļa pēc gaumes 1kg
  • Sojas mērce 150ml
  • Medus 1 tējk.
  • Ķiploks 2 daiviņas

Pagatavošana:

  1. Bļodā ielej sojas mērci un pievieno tai izspiestu ķiploku, pievieno medu;
  2. Sojas maisījumu pārlej pāri vistas gaļai un kārtīgi izmaisa;
  3. Atstāj marinēties gaļu vismaz uz 1 stundu.

Medus pievienošana sojas marinādei sniegs gaļai kraukšķīgu un saldu garoziņu.

4. Tofu siers un dārzeņi vegāniem

Recepte, kas der gan vegāniem, gan arī gaļēdājiem. Izdosies patiešām gardi!

Tev būs nepieciešams:

  • Tofu sojas siers 300gr
  • Cherry tomātiņi 12gab
  • Paprika 1gab
  • Cukini 1-2gab
  • Sīpols 1gab
  • Karijs 2 tējk.
  • Lauru lapa 1 gab
  • Kanēļa standziņa 1gab
  • Šampinjoni 12gab
  • Ķiploks 5 daiviņas
  • Sojas mērce 80ml
  • Olīveļļa 50ml
  • Ābolu etiķis 5% 50ml
  • Balzāmetiķis 50ml
  • Brūnais cukurs 20gr

Pagatavošana:

  1. Nomizo sīpolu un sagriez 8 daļās, papriku, tofu sieru un cukini 12 daļās;
  2. Tofu sieru un sēnes liec vienā bļodā, bet dārzeņus citā;
  3. Pagatavo sojas marinādi no sasmalcināta ķiploka, eļļas, ābolu etiķa un karija - samaisi;
  4. 1/3 marinādes pievieno bļodā ar sieru un sēnēm, bet pārējo dārzeņu bļodā. Kārtīgi samaisi un liec ledusskapī vismaz uz 12h. Ik pa laikam izņem un apmaisi;
  5. Ņem iesmus un uzdur uz tiem dārzeņus, sieru un galā sojas sieru ar cherry tomātiem. Cep uz oglēm līdz dārzeņi paliek mīksti;
  6. Pagatavo mērci izceptajiem dārzeņiem- bļodiņā lej balzāmetiķi, pievieno cukuru, lauru lapu un kanēli. Sildi uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz izkūst cukurs.

Baudi dārzeņu šasliku kopā ar mērci. Lai gardi!

5. Alus marināde šašlikam

Tev būs nepieciešams:

  • Sīpoli 500gr
  • Ķiploki 3 daiviņas
  • Malts koriandrs 2 tējk
  • Paprika samalta 2 tējk.
  • Sāls un maltie pipari pēc garšas
  • Alus 750ml (vislabāk dzīvais alus)

Pagatavošana:

  1. Sagatavo gaļu, sagriez to gabalos;
  2. Pievieno tai sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un garšvielas;
  3. Samaisi gaļu ar garšvielām, pielej alu un vēlreiz kārtīgi izmaisi. Atstāj gaļu iemarinēties vismaz uz 1 stundu un cep!

Lai jums izdodas gardi un sulīgi grilējamie ēdieni!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO