RECEPTES: 5 veidi, kā mājās pagatavot granolu

Lasīt rakstu


RECEPTES: 5 veidi, kā mājās pagatavot granolu

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 23. augustā

RECEPTES: 5 veidi, kā mājās pagatavot granolu

Lieliskam rītam!


Ja Tev patīk sākt savu rītu ar brokastīm, kas ir kraukšķīgas un saldas, tad noteikti Tev vajadzētu pamēģināt pagatavot granolu jeb musli. Paštaisīta granola būs veselīgāka un vērtīgāka kā veikalā pirktā. Turklāt sastāvdaļas kombinēt vari pēc sirds patikas. Ieteiksim dažas receptes, kuras neatstās vienaldzīgu nevienu!

Vegānu granola

Šī recepte neaizņems daudz laika, granola ir ātri un viegli pagatavojama. Turklāt ēst to vari ne tikai brokastīs, bet arī uzkost starp ēdienreizēm, kad kārojas kāds gardums.

Tev būs nepieciešams:

  • Auzu pārslas 250gr
  • Sasmalcināti rieksti 100gr
  • Sēklas 100gr
  • Kokosriekstu skaidiņas 50gr
  • Kokosrieksta eļļa 75gr
  • Kļavas sīrups 80gr
  • Samalta vaniļa 1 tējk.
  • Samalts Kanēlis 1 tējk.
  • Sāls 1 šķipsna

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180° temperatūrai un izklāj uz cepamās pannas cepampapīru.
  2. Tikmēr sasmalcini riekstus virtuves kombainā un liec bļodā. Pievieno auzas, sēkliņas, kokosriekstu skaidiņas, vaniļu, kanēli un sāli - visu samaisi.
  3. Izkausē kokosriekstu eļļu un pievieno to sausajām sastāvdaļām bļodā, pielej kļavas sīrupu - visu kārtīgi samaisi.
  4. Liec granolas sastāvdaļas uz cepamās pannas un cep krāsnī 20 - 25min līdz zeltaini brūnganai krāsai. Neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt.
  5. Gatavo granolu atdzesē un liec burkās, kas labi noslēgtas. Glabāt vari istabas temperatūrā 1 mēnesi un pat ilgāk.

Kraukšķīgie granolas batoniņi

Gardums, kas patiks gan pieaugušajiem, gan maziem bērniem! Pievieno savus iecienītākos žāvētos augļus, riekstus vai šokolādes gabaliņus un izbaudi!

Tev būs nepieciešams:

  • Auzu pārslas 100gr 
  • Mandeles 100gr
  • Grieķu rieksti 100gr
  • Kaltētas godži ogas 60gr
  • Žāvētas dzērvenes 60gr
  • Čia sēklas 2 ē.k.
  • Kanēlis ¼ tējk
  • Kļavas sīrups 95ml+ 1 ē.k.
  • Kokosriekstu eļļa 60ml
  • Riekstu eļļa 1-2 ē.k.
  • Sāls 1/3 tējk
  • Vaniļas ekstrakts ½ tējk.

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 170° temperatūrai (ar konvekciju līdz 150°) un izklāj uz cepamās pannas cepampapīru tā, lai tas ir pāri malām.
  2. Blenderī liec auzas, mandeles un grieķu riekstus un smalki samal, pārliec lielā bļodā. Pievieno sasmalcinātas godži ogas un dzērvenes, čia sēklas un kanēli.
  3. Uzsildi kokosriekstu eļļu un kļavas sīrupu katliņā, vāri 1 - 2min. Pievieno riekstu eļļu, sāli, vaniļu un samaisi. Maisījumu liec klāt sausajām sastāvdaļām un kārtīgi izmaisi. Ja šķiet, ka ir par sausu tad pievieno 1 - 2 ē.k. karstu ūdeni.
  4. Maisījumu liec cepšanas formā un virsū tam uzklāj cepampapīru un cieši to piespied ar kādu slogu, lai masa labāk saliptu kopā.
  5. Cep uzkarsētā krāsnī 20 - 25 min. Izcepto masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un ieliec ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Izņem no cepamās formas un sagriez garās strēmelēs ar asa naža palīdzību. Gatavs! Šos granolas batoniņus var uzglabāt ledusskapī nedēļu vai arī sasaldēt un glabāt līdz 3 mēnešiem.

Šokolādes granola

Tev būs nepieciešams:

  • Auzu pārslas 270gr
  • Sasmalcināti rieksti vai sēklas 100gr
  • Kakao pulveris 30gr
  • Sāls 1 šķipsna
  • Kokosriekstu eļļa 60 ml
  • Kļavas sīrups 120ml
  • Vaniļas ekstrakts 1 tējk.
  • Šokolādes gabaliņi 100gr

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 170° vai 150° ar konvekciju temperatūrai. Samaisi auzu pārslas ar riekstiem lielā bļodā vai arī smalkākai tekstūrai dažas reizes sablenderē to.
  2. Izkausē kokosriekstu eļļu nelielā katliņā un pievieno kļavas sīrupu un vaniļu. Pievieno kakao, sāli un maisi līdz iegūsti viendabīgu pastu. Pievieno kokosriekstu eļļas maisījumu auzu pārslām un kārtīgi samaisi.
  3. Liec granolu uz cepamās pannas un vienmērīgi to izklāj. Cep aptuveni 20 - 25min, cepšanas laikā ik pa brīdim apmaisot.
  4. Izņem no krāsns un atdzesē, tad pievieno šokolādes gabaliņus un pārliec skaistā uzglabāšanas burkā, kas noslēdzama hermētiski. Glabāt tumšā un vēsā vietā. Lai gardi!

Ābolu granola

Izmanto rudens ražu, lai pagatavotu granolu mājās!

Tev būs nepieciešams:

  • Auzu pārslas 3 ē.k.
  • Sasmalcinātas mandeles ½ glāze
  • Saulespuķu sēklas ½ glāze
  • Sezama sēkliņas 1/6 glāze
  • Malts ingvers ½ tējk.
  • Malts kanēlis 1 ē.k.
  • Sāls 1 šķipsna
  • Ābolu biezenis 1 glāze
  • Medus 3-4 ē.k.
  • Olīveļļa 2 ē.k.

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 150° temperatūrai. Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, bet otrā bļodā visas šķidrās. Samaisi visu kopā līdz iegūsti viendabīgu masu
  2. Uzklāj uz cepamās pannas pergamenta papīru un izklāj vienmērīgā slānī maisījumu. Cep aptuveni 35 - 40min, ik pa laikam apmaisot. Izņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē.
  3. Šo granolu var pasniegt ar ābolu gabaliem vai ar jogurtu. Labu apetīti!

Granolas bumbiņas

Pagatavo mājās veselīgu raffaello konfekšu alternatīvu no granolas. Gardi!

Tev būs nepieciešams:

  • Auzu pārslas 1 ½ glāze
  • Saulespuķu sēklas vai ciedru rieksti ¼ glāze
  • žāvētas aprikozes 10-12 gab
  • Kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Apcep auzu pārslas cepeškrāsnī 140° temperatūrā, pievienojot nedaudz medu un olīveļļu, aptuveni 10 - 15 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
  2. Aprikozes aplej ar 100ml ūdens un vāri aptuveni 3 - 10 min, līdz tās paliek mīkstas.
  3. Izņem aprikozes no ūdens un samaisi ar ceptām auzu pārslām un sēkliņām - sablenderē, pievienojot nedaudz žāvēto aprikožu ūdeni. Masai ir jāsanāk nedaudz lipīgai, lai no tās varētu pagatavot bumbiņas.
  4. Formē bumbiņas un apviļā tās kokosriekstu skaidiņās. Gatavs!

Bumbiņas var baudīt uzreiz vai arī ielikt ledusskapī, lai tās kļūst stingrākas. Lai labi garšo!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO