RECEPTES: 7 idejas vakariņām 15 min laikā

Lasīt rakstu


RECEPTES: 7 idejas vakariņām 15 min laikā

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 16. maijā

RECEPTES: 7 idejas vakariņām 15 min laikā

Labu apetīti!


Vai tev ir pazīstama situācija, kad pēc garas darba dienas ir iestājies izsalkums un mājās ir jāpagatavo vakariņas? Protams, ilgu laiku pavadīt pie plīts negribas, kā arī ir diezgan grūti izdomāt, ko lai pagatavo. Piedāvājam 7 recepšu idejas vakariņām, kuras varat pagatavot vien 15 minūšu laikā.

1. Vistas fileja saldā krējuma mērcē

Veselīgs un viegli pagatavojams vakariņu ēdiens, kas sniegs tavam organismam nepieciešamās olbaltumvielas un radīs sāta sajūtu, kā arī palīdzēs organismam atjaunoties pēc darbīgas darba dienas.

Tev būs nepieciešams:

  • 4 nelielas vistas filejas
  • Saldais krējums 20% (1 glāze)
  • Malti ķiploki (1 šķipsna)
  • Sāls un pipari (1 šķipsna)
  • Sauso zaļumu maisījums (1 šķipsna)

Pagatavošana:

  1. Noskalo vistas filejas un nosusini ar papīra dvieli. Kārtīgi ierīvē tās ar garšvielu un ķiploku maisījumu;
  2. Uzsildi pannu, kurā ir neliels daudzums eļļas un apcep vistas filejas no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai;
  3. Pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus un uzliec vāku. Pasautē aptuveni vēl 5 minūtes.

2. Pasta ar šķiņķi un tomātiem

Itāļu virtuves klasika, kuru pagatavot varētu pat iesācējs. Turklāt pareizi izvēlēti makaroni satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un augu valsts olbaltumvielas. Iesakām pievērst uzmanību pilngraudu pastām veikala plauktos.

Tev būs nepieciešams:

  • Makaroni 250gr
  • Ķiploki (4 daiviņas)
  • Šķiņķis 300gr
  • Cherry tomāti 600gr

Pagatavošana:

  1. Uzvāri katliņā ūdeni un ieber makaronus. Vāri pēc instrukcijas;
  2. Kamēr gatavojas makaroni, apcep nesasmalcinātus ķiplokus un šķiņķi uz pannas aptuveni 3 minūtes. Tad pievieno uz pusēm sagrieztus cherry tomātus un cep vēl aptuveni 5 minūtes;
  3. Izņem no pannas ķiplokus un samaisi tajā gatavos makaronus ar šķiņķi un tomātiem. Gatavs!

Ja ir vēlme, šos makaronus var papildināt ar rīvētu sieru un bazilika lapiņām, kas radīs itāļu restorāna sajūtu.

3. Salāti ar cherry tomātiņiem  un mocarella sieru medus mērcē

Ja esat Vidusjūras virtuves cienītājs, kā arī jums patīk veselīgs dzīvesveids, tad šie salātiņi būs kā radīti jums.

Tev būs nepieciešams:

  • Cherry tomāti dzeltenie 300gr
  • Cherry tomāti sarkanie 300gr
  • Mocarella siers (20 bumbiņas)
  • Avokado 2 gab
  • Olīveļļa 0,3 glāze
  • Balzāmetiķis 0,3 glāze
  • Medus 3 ē.k.
  • Bazilika lapiņas
  • Garšvielas salātiem
  • Sāls

Pagatavošana:

  1. Nomazgāt tomātus, sagriezt un samaisīt tos salātu bļodā kopā ar kubikos sagrieztiem avokado gabaliņiem un bazilika lapiņām;
  2. Mazākā trauciņā pagatavot salātu mērci- sakult olīveļļu kopā ar balzāmetiķi un medu. Pievienot mērci salātiem, piebērt garšvielas un sāli, samaisīt;
  3. Salātu augšpusē kārto mocarellas bumbiņas. Gatavs, lai jums labi garšo!

4. Lasis ar riekstiem cepeškrāsnī

Palutiniet sevi pēc garas darba dienas ar ātrām vakariņām, kas bagātinātas ar omega-3 veselīgajām taukskābēm, jūsu organisma veselībai.

Tev būs nepieciešams:

  • Lasis 250gr
  • Pētersīļi (1 buntīte)
  • Valrieksti 40-60gr
  • Olīveļļa 1.e.k.
  • Garšvielas zivīm

Pagatavošana:

  1. Zivs fileju kārtīgi ierīvē ar garšvielām no abām pusēm;
  2. Sakapā zaļumus un pievieno eļļu, kā arī sasmalcinātus valriekstus;
  3. Izklāj cepampapīru uz cepampannas un uzsildi krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Novieto zivi uz cepampapīra, uzklāj tai virsū sagatavoto riekstu- zaļumu maisījumu, Cep 10-15 minūtes.

5. Vista medus- sinepju mērcē ar ķiplokiem

Gards un sātīgs 15 minūšu laikā pagatavojams ēdiens, kas ir ļoti populārs un iecienīts daudzās ģimenēs. Turklāt medus - sinepju mērce piešķirs apbrīnojamu garšu šim ēdienam.

Tev būs nepieciešams:

  • Vistu šķiņķīši atkauloti 400gr
  • Olīveļļa 2 ē.k.
  • Dižonas sinepes 3 tējk.
  • Ķiploks (4 daiviņas)
  • Medus 3 ē.k.
  • Sāls un melnie pipari (pēc garšas)
  • Ūdens ¼ glāze

Pagatavošana:

  1. Vistu noskalo un nosusina, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm;
  2. Uzsilda pannu, kurā ielieta 1 ēdamkarote olīveļļa. Apcept vistu no abām pusēm līdz gatavībai;
  3. Izņemt no pannas vistu un tās sulu ieliet citā trauciņā. Uz pannas ieliet 1 ēdamkaroti eļļas un apcept sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Tikmēr pagatavot medus -sinepju maisījumu, pievienojot sāli un ūdeni. Kārtīgi samaisīt;
  4. Pannā ielikt izcepto vistu, pārliet ar vistas sulu un sagatavoto medus - sinepju mērci. Uzlikt pannai vāku un pasautēt aptuveni 5 minūtes. Lai labi garšo!

6. Kesadiljas ar vistu

Meksikāņu virtuves nacionālais ēdiens, kura pagatavošana neaizņems daudz laika. Jums tikai būs jāizdomā, ar kādu mērcīti nobaudīsiet šos pildītos plāceņus - salsas vai krējuma mērcīti ar zaļumiem un ķiplokiem.

Tev būs nepieciešams:

  • Tortiljas plāceņi 2gab
  • Vistas fileja 120gr
  • Tomāts 1gab
  • Siers 90gr
  • Sīpols ½
  • Ķiploks (1-2 daiviņas)
  • Zaļumi 1 ½ ē.k.
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Sagriezt vistas fileju un sīpolu, apcept uz pannas. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un sāli ar pipariem;
  2. Kamēr cepas vista, sarīvē sieru un sagriez tomātus. Šķīvī ielikt apcepto vistu ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno tomātus, sieru un zaļumus, apmaisi;
  3. Uz vienas tortiljas plāceņa izklāj vienmērīgi sagatavoto pildījumu un uzliec virsū otru plāceni. Viegli piespied un apcep uz pannas vai grilla, līdz izkūst siers un savieno abas plāceņa puses. Gatavo plāceni sagriež 6 daļās un pasniedz ar savu mīļāko mērcīti. Labu apetīti!

7. Gardie salāti ar lasi un sēnēm

Vieglākām vakariņām piedāvājam interesantu garšu salikuma recepti. Jums patiks!

Tev būs nepieciešams:

  • Mazsālīts lasis 70gr
  • Marinēti šampinjoni 70gr
  • Sarkanā paprika 70gr
  • Gurķi 70gr
  • Salātlapas 100gr
  • Sarkanais sīpols 1/2
  • Olīveļļa 1 ē.k.
  • Citrona sula 1 e.k.
  • Siers 30gr
  • Sāls un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Sagatavot visas sastāvdaļas, dārzeņus nomazgāt. Gurķi un papriku sagriezt garās strēmelēs;
  2. Šampinjonus sagriež uz pusēm, sīpolu pusriņķos. Saliec salātu bļodā visas sagrieztās sastāvdaļas un pieber sāli un piparus. Pievieno olīveļļu un citronu sulu, samaisi; 
  3. Šķīvī kārto salātu lapas, tām virsū samaisītās sastāvdaļas. Izkārto laša gabaliņus un uzber virsū sarīvētu sieru. Lai labi garšo!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO