5 PASTAS, kuras jāmāk pagatavot katram

Lasīt rakstu


5 PASTAS, kuras jāmāk pagatavot katram

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 26. janvārī

5 PASTAS, kuras jāmāk pagatavot katram

Bezgala gardi!


Ātri pagatavojamas un gardas pastas, kuras pievienot recepšu kolekcijai vakariem, kad iedvesma gatavot ir, bet konkrētības nav.

1. Carbonara

Kolekciju sāksim ar klasisku itāļu pastas recepti. Pasta carbonara jeb makaroni ar šķinķi un olu.

Sastāvdaļas:

  • Bekons- 85 g
  • Ķiploks – 3 daivas
  • Makaroni Spaghetti – 300 g
  • Olas- 3 gab
  • Parmezāna siers- 80 g
  • Pipari, sāls- pēc vēlmes.

Pagatavošana:

  1. Makaronus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī.
  2. Pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs. Izņem bekonu no pannas, tā taukos pievieno smalki sakapātu ķiploku un sautē kādu minūti.
  3. Mazā bļodiņā sakuļ olas ar 50 g parmezāna un pipariem.
  4. Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, to saglabājot citā traukā, noderēs vēlāk receptē.
  5. 60 ml pastas ūdens lej pannā un samaisi kārtīgi. Pievieno karstus spageti, sakultās olas un sāc ātri un kārtīgi maisīt, līdz spageti ir krēmīgā masā. Pievieno visu pārējo - bekonu, parmezānu. Kārtīgi samaisi!

Lai arī jūsu virtuvē uzvirmo itāļu vēsmas!

2. Krēmīgā Alfredo pasta

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 4 vistas krūtiņas
  • 300 g fettuccine pastas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • Sāls, pipari- kā tīk
  • 100 g parmezāna
  • pētersīļi, sasmalcināti, pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Apkaisa vistas gaļu no abām pusēm ar sāli un pipariem. Tad apcep pannā līdz tā ir zeltaini brūna. Noņem malā, lai atdziest uz 5 minūtēm. Kad atdzisusi- sagriež strēmelītēs.
  2. Uzvāra sālsūdeni un liek vārīties makaronus (1 minūti mazāk kā norādīts uz paciņas).
  3. Kamēr makaroni vārās, uz vidējas uguns pannā (tajā pašā, kurā cepa vistu) ieliek sviestu un pielej saldo krējumu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad pievieno strēmelītes.
  4. Kad makaroni izvārīti, tos ar knaiblēm pārceļ pannā ar krējuma maisījumu. Pārkaisa lielāko daļu parmezāna un visu samaisa kopā.
  5. Servēšanai izmanto pārējo parmezānu, pētersīļus un melnos piparus.

Labu apetīti!

3. Klasiskie makaroni ar sieru jeb mac n’ cheese

Sastāvdaļas :

  • Makaroni - 500 gramu
  • Piens - 1 litrs
  • Sviests - 60 g
  • Milti - 50 grami
  • Ķiploki - 3 daiviņas
  • Čedaras siers - 100 grami
  • Sāls - 1 tējkarote
  • Malti melnie pipari - 0,5 tējkarotes.
  • Paprika - 0,5 tējkarote
  • Muskatrieksts – šķipsniņa

Pagatavošana:

  1. Sakapā 3 ķiploka daiviņas. Izkausē 60 gramus sviesta katliņā. Pievieno sagrieztos ķiplokus un apcep vienu minūti.
  2. Turpat katliņā pievieno 50 gramus miltu un samaisa. Cep uz vidējas uguns vienu vai divas minūtes, maisot ar karoti. Sviesta un miltu maisījumam jābūt līdzīgam mitrām smiltīm.
  3. Pagriež lielāku karstumu un pakāpeniski pievieno 1 litru istabas temperatūras piena, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas vienmērīga masa. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina karstumu. Pievieno šķipsniņu muskatrieksta, vienu tējkaroti sāls, 0,5 tējkarotes maltu melno/balto piparu, šķipsniņu paprikas un samaisa. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes.
  4. Tikmēr lielā katlā uzvāra 3 litrus ūdens un pievieno 3 tējkarotes sāls.
  5. Ieber 500 gramus makaronu un vāra, līdz tie ir gandrīz gatavi, tad nokāš.
  6. Tikmēr būs pagājušas 15 minūtes, kas vajadzīgas mērces pagatavošanai. To noņem no uguns un pievieno 100 gramus rīvēta Čedaras siera un samaisa.
  7. Sajauc kopā makaronus ar siera mērci. Pasniedzot vēl pārber ar sieru un gatavs!

Ļoti sierīgi!

4. Pasta ar sēnēm

Sastāvdaļas:

  • Pasta pēc izvēles- 300 g
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 100ml saldā krējuma
  • Pipari, sāls
  • Parmezāna siers servēšanai
  • 200 g šampinjoni vai sēnes, kas tīk
  • Maza buntīte pētersīļu
  • Olīveļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana:

  1. Sagriež sēnes, pētersīļus un ķiplokus mazos gabaliņos.
  2. Uz pannas liek sviestu vai eļļu un visu sagriezto. Visu apbrūnina apmēram 10 minūtes (lai sēnes gatavas).
  3. Tikmēr sālsūdenī izvāra izvēlētos makaronus.
  4. Pannā, kurā cepas sēnes, pielej saldo krējumu un cep līdz viss paliek krēmīgs.
  5. Tad turpat pannā pievieno izvārīto pastu un visu samaisa.
  6. Servējot pārkaisa ar parmezāna sieru!

Super vienkāršas un gardas veģetāras vakariņas!

5. Pastas salāti

  • 150 g pilngraudu makaronu
  • 150 g sarkano ķirštomātu
  • 130 g mocarellas mini bumbiņas
  • Puse no paprikas
  • Puse no svaiga gurķa
  • 4-5 ēdamkarotes bazilika pesto

Pagatavošana:

  1. Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma. Tad tos nokāš, noskalo aukstā ūdenī un pārliek lielā bļodā.
  2. Papriku un gurķi sagriež gabaliņos.
  3. Ķirštomātus un mocarellas bumbiņas pārgriež uz pusēm.
  4. Tad visu, arī pesto, pievieno makaroniem un apmaisa.
  5. Šo makaronu recepti var baudīt uzreiz vai uzglabāt ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu arī vēlāk.

Tas arī viss! Ceru, ka varēsi smelties idejas gardām un interesantām vakariņām!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO