RECEPTES: Sabalansētas BROKASTIS visai nedēļai

Lasīt rakstu


RECEPTES: Sabalansētas BROKASTIS visai nedēļai

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 17. martā

RECEPTES: Sabalansētas BROKASTIS visai nedēļai

Gardi!!!


Vai zināji, ka brokastis ir nozīmīga un svarīga ēdienreize? Turklāt pareizi izvēlēts brokastu ēdiens sniegs jums mundrumu un enerģiju visai dienai. Nu, ja ne visai, tad līdz pusdienlaikam noteikti!

Dietologi no dažādām valstīm ir sastādījuši produktu sarakstu, kas lieliski derēs brokastu ēdieniem: Olas, auzu pārslas un augļi (svaigi vai žāvēti), muslis, griķi ar pienu, augļi, siers ar zemu tauku saturu, dārzeņi un zaļumi, jogurts, pilngraudu maize, biezpiens.

Piedāvājam jums sabalansētu brokastu ēdienkarti visai nedēļai.

Pirmdiena - ceptas olas ar brinzas sieru un sīpoliem

Lielisks veids, kā pagatavot tradicionāli ceptās olas, jaunā veidā!

Jums būs nepieciešams:

  • 2 Olas
  • 1 sīpols
  • Brinzas siers 50gr
  • Sviests cepšanai 20gr

Pagatavošana:

  1. Sagatavot nepieciešamos produktus un nomizot sīpolu, tad smalki to sagriezt.
  2. Sarīvēt brinzas sieru.
  3. Pannā ieliek sviesta gabaliņu un izkausē to uz vidējas uguns. Pievieno sagrieztos sīpolus un maisot cep aptuveni 4-5 minūtes, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu.
  4. Iesit olas uz sīpolu kārtas. Cep aptuveni 4-5 min, līdz olu baltumi paliek balti. Dzeltenumiem ir jāpaliek šķidriem.
  5. Tad ar divu lāpstiņu palīdzību pārvieto gatavo ēdienu uz šķīvja un apber ar brinzas sieru, neuzberot olu dzeltenumiem. Ēdienam var nepievienot sāli, jo brinzas siers ir pietiekami sāļš.

Lai labi garšo!

Otrdiena - banānu un zemeņu smūtijs ar auzu pārslām

Šis biezas konsistences smūtijs ar banāniem,  zemenēm un auzu pārslām sniegs jums mundrumu un enerģiju visam rītam.

Jums būs nepieciešams:

  • 1 banāns
  • Svaigas zemenes 100-200gr
  • Auzu pārslas 3 ē.k.
  • Piens vai kefīrs 300ml
  • Cukurs vai medus pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagatavot nepieciešamos produktus un blenderi. Auzu pārslas var ņemt gan ātri pagatavojamās, gan arī klasiskās.
  2. Blenderī iebērt auzu pārslas un samalt līdz miltu konsistencei.
  3. Nomizo banānu, sagriež un liek blenderī pie samaltajām auzu pārslām. To pašu dara ar attīrītām un nomazgātām zemenēm.
  4. Blenderē banānu, zemenes un auzu pārslas līdz izveidojas viendabīga un bieza putra, tad pievieno pienu vai kefīru un saldinātāju pēc garšas. Sablenderē un atstāj uz 5-10 min, lai auzu pārslas uzbriestu.
  5. Lej glāzē un baudi pagatavoto smūtiju.

Trešdiena - uzputoti griķi ar pienu un banānu

Sāciet savu dienu ar veselīgām brokastīm, kuras varat pagatavot no griķiem. Lai saglabātu griķu vērtīgās īpašības, iepriekšējā vakarā aplejiet tos ar aukstu ūdeni, lai no rīta ātri tos pagatavotu.

Jums būs nepieciešams:

  • Griķu putraimi 60gr
  • Piens 150-200ml
  • Ūdens 150ml
  • Banāns 1 gab
  • Kanēlis 1 šķipsna
  • Medus pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Iepriekšējā vakarā sagatavojiet griķus- izskalojiet putraimus 3-4 reizes, tad aplejiet tos ar 150ml auksta ūdens un atstājiet istabas temperatūrā uz 2-3st. Uzbriedinātos griķus rūpīgi izskalot vēl dažas reizes un izlikt uz šķīvja un apsegt ar auduma salveti. Atstāt istabas temperatūrā 8-10h.
  2. No rīta sāciet gatavot savas brokastis. Nomizot banānu, sagriezt nelielos gabaliņos un ievietot blenderī. Pievienot Uzbriedinātos griķus un saldinātāju. Apliet ar 150ml piena.
  3. Visas sastāvdaļas blenderēt aptuveni 1-2 min, līdz iegūstat viendabīgu masu. Varat pats mainīt savas putras konsistenci un saldumu, pievienojot vēl medu un pienu.
  4. Sablenderēto masu izlikt uz šķīvja, uzbērt kanēli. Var izrotāt ar banāna vai citu augļu šķēlītēm.

Labu ēstgribu!

Ceturtdiena - pilngraudu maizītes ar olu, siera un loku pildījumu

Lieliska un ātri pagatavojama brokastu recepte, kas sniegs sāta sajūtu ilgam laikam, kā arī uzlabos jūsu noskaņojumu un apgādās organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem.

Jums būs nepieciešams:

  • Pilngraudu maize 4 šķēles
  • Olas 2gab
  • Siers 60gr
  • Loki- 1 buntīte
  • Grieķu jogurts 80gr
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagriezt maizes šķēles pa diagonāli un apcept uz pannas no abām pusēm. Var arī izmantot tosteri.
  2. Novārīt olas, atdzesēt un nolobīt. Vislabāk olas būtu novārīt jau iepriekšējā vakarā.
  3. Sarīvēt olas un sieru uz rīves, lokus sakapāt. Ielikt tos visu bļodiņā, pievienot grieķu jogurtu un sāli. Rūpīgi izmaisīt.
  4. Iegūto masu uzsmērēt uz katra maizes trīsstūrīša un izkārtot uz šķīvja.

Varat baudīt savas brokastu maizītes,  labu apetīti!

Piektdiena - dārzeņu salāti ar ceptu olu

Recepte, kas sastāv no īstu vitamīnu kokteiļa- veselīgi dārzeņi, olas un rieksti. Jūsu organisms būs jums pateicīgs!

Jums būs nepieciešams:

  • Gurķis 1gab
  • ķiršu tomāti apm.15 gab.
  • Paprika 1gab
  • Avokado 1 gab
  • Baziliks dažas lapiņas
  • Pētersīļi sauja
  • Ciedru rieksti ¼ glāze
  • Olīveļļa 1ē.k.
  • Jūras sāls ¼ ē.k.
  • Olas 1-2gab

Pagatavošana:

  1. Sagatavot dārzeņus- nomazgāt un nosusināt tos. Gurķi, papriku un avokado sagriezt nelielos kubiciņos, bet ķiršu tomātus uz pusēm. Zaļumus sakapāt.
  2. Lielā bļodā samaisīt sagrieztos dārzeņus ar sasmalcinātajiem zaļumiem, pievienojot ciedru riekstus ,olīveļļu un sāli.
  3. Uz pannas uzcepiet olas.
  4. Sagatavotos salātus uzlikt uz šķīvja un izrotāt ar uzcepto olu.

Lai labi garšo!

Sestdiena - pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Darba nedēļa beigusies un nu var nesteidzīgi pagatavot veselīgas brokastu pankūkas.

Jums būs nepieciešams:

  • Spināti 250gr
  • Mīksts biezpiens 250gr
  • Olas 2gab
  • Milti 2 ē.k.
  • Kukurūzas milti 2 e.k.
  • Eļļa cepšanai 2 ē.k.

Pagatavošana:

  1. Spinātus cept uz pannas, pastāvīgi maisot, līdz tie paliek mīksti. Ielikt traukā, lai nedaudz atdziest
  2. Bļodā iesit 2 olas, samaisīt ar atdzisušajiem spinātiem un tad pievienot iepriekš izsijātus miltus un kukurūzas miltus, biezpienu un sāli. Samaisīt visu kārtīgi un atstāt uz aptuveni 15min.
  3. Uzkarsētā pannā, ar karotes palīdzību, liek sagatavoto pankūku masu un cep no katras puses aptuveni 2-3min.
  4. Liek uz šķīvja un dekorē pēc saviem ieskatiem.

Lai jums burvīgs sestdienas rīts!

Svētdiena - olu rulete ar spinātiem

Beidzot klāt svētdiena, kad var baudīt nedēļas noslēgumu un pagatavot ko gardu un neparastu gan sev, gan visai ģimenei.

Recepte paredzēta 4 porcijām

Jums būs nepieciešams:

  • Olas 4 gab
  • Kviešu milti 30gr
  • Spināti 25gr
  • Olīveļļa 2,5ml
  • Siers 50gr
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Tomātu mērce vai grieķu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Sagatavot nepieciešamos produktus. Sarīvēt sieru, nomazgāt un nosusināt zaļumus un spinātus.
  2. Pagatavot olu ruletes masu- sakult bļodā olas. Atsevišķā traukā samaisīt pienu un miltus līdz tie iegūst viendabīgu masu. Pievienot šo masu sakultajām olām. Vēlreiz rūpīgi sakult, lai masa sanāktu gaisīga. Pievienot sāli un piparus, spinātus, sieru un olīveļļu. Kārtīgi izmaisīt.
  3. Sagatavot cepšanas formu un uzklāt tam cepampapīru. Ieliet cepšanas formā sagatavoto olu ruletes masu un izlīdzināt.
  4. Iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī, kas sasniegusi 180 grādu temperatūru, ievietot cepšanas pannu un cept aptuveni 15-20 min. Izvilkt no cepeškrāsns un kamēr izceptā olu masas plāksne vēl ir karsta, sarullēt to cieši ruletes formā.  Ļaut tai atdzist aptuveni 10 minūtes
  5. Ruleti sagriež gabaliņos un pasniedz ar tomātu mērci vai grieķu jogurtu.

Lai jums brīnišķīgs nedēļas noslēgums!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO